Округли сто реализован 2013: Примена интерактивних студија случаја у савременом образовању

Последњег дана  Internacionalne Majske Konferencije o Strategijskom Menadžmentu – IMKSM2013, 26. V 2013. године са почетком у 9 сати, одржан je округли сто: “Примена интерактивних студија случаја у савременом образовању“. Округли сто је организован у конференцијској сали Хотела АЛБО у Бору: http://www.hotel-albo.rs/ , на истом месту где се одржавала и сама конферензија у периоду 24 – 26. V 2013.

Округли сто је посвећен примени конкретног концепта интерактивних студија случаја у образовању, који је развијен од стране  „Micro Enterprise Acceleration Institute – MEA I” из Швајцарске, уз подршку „Hewlett Packard – a (HP)“, у оквиру програма „HP LIFE”.

 

Округли сто је акредитован од Завода за унапређење образовања и васпитања, одлуком бр. 56-4/2012.

Предавачи су били: Др Иван Михајловић, ванредни професор и Др Ђорђе Николић, доцент  са Одсека за менаџмент, Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду.

Prezentacije predavača su dostupne ovde:

prezentacija ivan mihajlovic

prezentacija djordje nikolic

 

 

Повод за организацију Округлог стола:

Технички факултет у Бору је пуноправни партнер на „HP LIFE” програму, који је формирао „Micro Enterprise Acceleration Institute – MEA I” из Швајцарске, уз подршку „Hewlett Packard – a (HP)“.  Подаци о овом партнерству су доступни на следећим линковима:

За „Hewlett Packard“:

http://www.life-global.org/en/ABOUT-THE-PROGRAM/Find-a-Center

За „Micro Enterprise Acceleration Institute – MEA I“:

http://mea-i.org/

Технички факултет у Бору је једини акредитовани центар за спровођење „HP LIFE” програма у Србији. Програм „HP LIFE” је почео као пројекат „GET IT” за развој предузетништва, под покровитељством „Hewlett Packard – a (HP)“. Технички факултет у Бору је партнер на овом пројекту још од 2008. године.

Потом, када је „GET IT” пројекат прерастао у „HP LIFE” програм, Технички факултет у Бору, наставља са својим пуноправним чланством.

Током 2012 године, пројекат „HP LIFE” Србија, је подржао Центар за промоцију науке из Београда (http://www.cpn.rs ) , у оквиру пројекта: „Адаптација курикулума за примену HP LIFE програма за промоцију омладинског предузетништва“. У оквиру овог пројекта Одсек за менаџмент, техничког факултета у Бору, је одржао бројне радионице са ученицима борских средњих школа. Детаљи са ових радионица су доступни на: http://www.menadzment.tf.bor.ac.rs/radionica_LIFE_projekt1.html 

Предавач, Др Иван Михајловић са Техничког факултета у Бору, је на „МЕА I” институту, након успешне обуке, стекао звање мастер „GET IT” тренера. Сама обука била је донација „МЕА I” института. Потом је Технички факултет у Бору, добио донацију у рачунарској опреми којом је могла да се обавља обука по овом програму на самом факултету. Донација је добијена од „Hewlett Packard – а (HP)“, водеће светске ИЦТ компаније. Више података о овој сарадњи је доступно на: http://www.menadzment.tf.bor.ac.rs/saradnja1.html

Агенда Округлог стола: 

9:00 – 9:45 Представљање предавача и уводно предавање на тему Интерактивне студије случаја у савременом образовањуПредавач, проф др Иван Михајловић, сертификовани „HP LIFE“ мастер тренер са Одсека за менаџмент техничког факултета у Бору.
9:45 – 10:15 Кафе пауза
10:15 – 12:00 Радионица: HP LIFE“ методологијеУ оквиру радионице биће демонстриран рад по методологији студије случаја развијене у оквиру „HP LIFE“ пројекта чији је покретач „Hewlett Packard“ (http://www.life-global.org/en) и обезбеђена расправа учесника на ову тему Водитељи радионице: Проф. Др Иван Михајловић и доцент др Ђорђе Николић.
12:00 – 14:00 Дискусија усмерена на изналажење потенцијалних проблема у примени савремених студија случаја у савременом образовању  Модератор дискусије: Доц. др Иван Јовановић
14:00 Евалуација и затварање стручног скупа 

Примарне циљне групе округлог стола су: 1003 – наставник предметне наставе (гимназија), 1004 – наставник општеобразовних предмета (средња стручна школа), 1005 – наставник стручних предмета (средња стручна школа).

Поред тога, позивани су и наставници основних и виших струковних школа као и професори и предавачи са факултета.

Сви учесници Интернационалне Мајске Конференције о Стратегијском Менаџменту су  узели и активно учешће на округлом столу.

Износ котизације за учешће на Округлом столу био је 2.000 динара по учеснику. Сви учесници су добили сертификате.

Све додатне информације у вези одржаног округлог стола могуће је добити од:

Проф. др Иван Михајловић, Универзитет у Београду, Технички факултет у Бору, Војске Југославије 12, 19210 Бор

телефон: 064 227 36 21

e-mail: imihajlovic@tf.bor.ac.rs

www.menadzment.tf.bor.ac.rs  

Leave a Reply